Τετραήμερη δράση καθαρισμού στο Λιμάνι του Κιάτου Αρωγός ο όμιλος Ραψωματιώτη (video)

Εμφανίσεις: 12484

Ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας η τετραήμερη δράση καθαρισμού του βυθού στο Λιμάνι του Κιάτου από την εθελοντική ομάδα δυτών Loutraki Divers,δράση η  οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Αυγούστου. Οι δύτες βουτούν από τις 18:00 έως τις 20:00 και ανασύρουν παντός είδους απορρίμματα, στην πλειοψηφία τους ανακυκλώσιμα.

Για το λόγο αυτό ο Όμιλος Ραψωματιώτη , συνδράμει στην προσπάθεια με την τοποθέτηση κάδου ανακύκλωσης στο χώρο του λιμανιού. Στην χθεσινή πρώτη βουτιά των Loutraki Divers έδωσε το παρόν και ο κ.Δημήτρης Ραψωματιώτης συγχαίροντας την ομάδα για την προσπάθεια και τις δράσεις της.

Η εθελοντική ομάδα δυτών Loutraki Divers, ξεκίνησε τη δράση της το 2013 με στόχο την απορρύπανση και τον καθαρισμό των θαλασσών. Στα 4 χρόνια ύπαρξής τους, έχουν ανασύρει 33 τόνους απορριμμάτων από τους βυθούς των θαλασσών με 105 καταδύσεις στο ιστορικό τους ως ομάδα.

Σύμφωνα με τους δύτες, κ.κ Χρύσανθο Χόρμπα και Γιώργο Σπυρόπουλο, το μεγαλύτερο ποσοστό των απορριμμάτων που ανασύρονται από τις θάλασσες είναι ανακυκλώσιμα. Αντικείμενα από πλαστικό, αλουμίνιο και σίδερο καταλήγουν στο βυθό της θάλασσας από ασυνείδητους πολίτες μολύνοντας το φυσικό περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα της έλλειψης κάδων ανακύκλωσης, ο μεγάλος όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών κατέληγε στους απλούς κάδους, ακολουθώντας τη ροή όλων των απορριμμάτων.

Με τη συμβολή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Σικυωνίων, πραγματοποιήθηκαν 11 καταδύσεις στη περιοχή του Κιάτου, κατά τις οποίες ανασύρθηκαν 5,5 τόνοι απορριμμάτων. Τα αίτια του χρόνιου και επαναλαμβανόμενου προβλήματος της μόλυνσης των θαλασσών είναι η κακή νοοτροπία τω ανθρώπων που, όπως ανέφερε ο κ. Γ. Σπυρόπουλος, αγαπούν τη θάλασσα ως λουόμενοι, ωστόσο, δεν τη σέβονται ως χρήστες.

Οι εθελοντές των Loutraki Divers ευχαριστούν τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλου Σικυωνίων για τη συμβολή του στο έργο τους, αλλά και τον επιχειρηματία κ. Δημήτρη Ραψωματιώτη για την εγκατάσταση του μπλε κάδου στο λιμάνι του Κιάτου τις ημέρες της δράσης , σημαντικό βήμα συνέχιση του έργου των δυτών.

Δείτε το βίντεο