Αδελφοί Κόντη: Τα νέα παιδιά που υμνούν την παραδοσιακή μουσική και μαγεύουν

Εμφανίσεις: 5403

 Ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Κόντη είναι νέα και ταλαντούχα παιδιά, τα οποία μαγεύουν τον κόσμο με τα παραδοσιακά τραγούδια. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δυο αδέλφια, που παίζουν παραδοσιακά όργανα, ενώ παράλληλα τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα και όλων των ειδών.

Ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος έχουν επίσης, και δικό τους κανάλι στο YouTube, στο οποίο ανεβάζουν βίντεο με τους ίδιους να παίζουν μουσικά όργανα και τραγουδούν παραδοσιακά τραγούδια μέσα από το σπίτι τους.

Μερικά παραδοσιακά τραγούδια, που τραγουδούν και παίζουν οι Αδελφοί Κόντη είναι:

«Στα πονεμένα τα χωριά (Κ.Τζίμας)», «Κυνηγός που κυνηγούσε, Αλίμονο ποιος αγαπάει & Αχ τι κόσμος είναι αυτός (Η. Κόντης)», «Ρωτάω τ'ουρανού τ'αστέρια(Γ.Κατσίγιαννης) & Πω πω πως να σου το πω(Φιλιώ Πυργάκη)»

Το εντυπωσιακό είναι, ότι οι Αδελφοί Κόντη έγιναν σε μικρό διάστημα γνωστοί στα Social Media (Facebook, YouTube), χαρίζοντάς μας απίθανες ερμηνείες της παραδοσιακής μουσικής, ενώ πολλά από τα βίντεό τους τα έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες κόσμος, αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια.

 

 Υμνούν την Παραδοσιακή Μουσική

Οι Αδελφοί Κόντη με τις μοναδικές και μελωδικές τους φωνές υμνούν τα παραδοσιακά τραγούδια και αποδεικνύουν, ότι η παραδοσιακή μουσική αποτελεί έναν βασικό πυλώνα της άυλης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά.

Τραγούδια τους, που έχουν αναρτήσει στο Facebook και στο YouTube είναι:

  • Στα πονεμένα τα χωριά (Κ.Τζίμας) - Αδελφοί Κόντη
  • Μια κοπέλα στο Πωγώνι, Έρχομαι από τα ξένα, Της Παναγιάς το όνομα - Αδελφοί Κόντη
  • Γι'αυτά τα έρημα λεφτά (Χαλκιάδες) - Αδελφοί Κόντη
  • "Εχθρός ο πόνος" Γ.Λιανός (Γ.Καψάλης) - Αδελφοί Κόντη
  • "Κρασί μ' σε πίνω για καλό" & "Πανάγιω" - Αδελφοί Κόντη
  • Οι Βλάμηδες (Γ. Καψάλης)
  • Σήμερα λάμπει ο ουρανός (Γ. & Κ. Κόντης)

 Μπορείτε να βρείτε τα Αδέλφια Κόντη στο κανάλι τους στο YouTube.