Γη του Πέλοπα: Η Δημοτική Αγορά που «δίχασε» την Κόρινθο (video)

Εμφανίσεις: 10132

Κύπρου και Περιάνδρου γωνία! Κάνουμε στάση και ξεκινούμε την καταγραφή…

Γιατί μπορεί η δημοτική αγορά της Κορίνθου να έκλεισε πριν από περίπου 10 χρόνια, άνοιξε ωστόσο για την πόλη τότε ένα τεράστιο ζήτημα!

Να γκρεμιστεί και στη θέση της να ανεγερθεί ένα νέο κτιριακό συγκρότημα ή μήπως όχι;

Να επαναλειτουργήσει διατηρώντας τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά της και αν ναι με ποιον τρόπο;

 

Η συζήτηση 10 χρόνια τώρα έχει κλείσει μέσα της προτάσεις, ιδέες, εκδηλώσεις (θυμηθείτε την τριήμερη γιορτή της Κίνησης Πολιτών στον χώρο για τα 150 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Κορίνθου, θυμηθείτε την Κρουστοπανήγυρις , θυμηθείτε εκθέσεις καλλιτεχνών), αλλά και ενστάσεις και αντιπαραθέσεις! Αυτό το κουβάρι θα ξετυλίξουμε σήμερα πιάνοντας το νήμα από… το τέλος! Από την απόφαση δηλαδή του Δημοτικού συμβουλίου της Κορίνθου για την αναζήτηση ενός ιδιώτη επενδυτή.

Η Rap Media, «Γη του Πέλοπα» και η Χριστίνα Τσιορωτά φιλοξενούν τους τοπικούς άρχοντες , τον Δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κ.κ Βασίλη Νανόπουλο (Συμμαχία Πολιτών), Παναγιώτη Ψηλογιαννόπουλο (Πρωτοβουλία), Τιμολέοντα Πιέτρη (Κόρινθος 2014-2019) , τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Σταυρέλη ο οποίος προσφάτως κατέθεσε πρόταση για διαφορετική πηγή χρηματοδότησης αλλά και τους φορείς των εμπόρων της Κορίνθου κ.κ Βασίλη Γεώργαρη (Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου) και Μαρίνα Ταουξίδη (Πρόεδρος ΟΕΒΕ)

Παράλληλα καταγράφουμε την εικόνα της αγοράς… Την εγκατάλειψη, την φθορά, την παρακμή!

 

Δείτε την εκπομπή