Αποκαλύψεις στην εκπομπή "Ου Παντός - Ο νόμος για τα αδέσποτα ΔΕΝ εφαρμόζεται! (video)

Εμφανίσεις: 9888

Τα αδέσποτα είναι το θέμα της εκπομπής ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ (την οποία θα δείτε σύντομα μέσα από το Moriasnews και τη Rapmedia) και οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα που υφίσταται ολοένα και εντονότερο κυρίως στις αστικές περιοχές.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στην εκπομπή, οι πολίτες ή αδιαφορούν, ή αφήνουν τα κατοικίδιά τους στο δρόμο επειδή δεν μπορούν πλέον να τα συντηρήσουν. Οι Δήμοι κατηγορούνται από τους φιλόζωους και τις οργανώσεις ότι δεν δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο θέμα και αδιαφορούν επιδεκτικά, χωρίς να εφαρμόζουν καν τον σχετικό νόμο.
Από την πλευρά τους όμως οι Δήμοι, λένε ότι κάνουν ό,τι μπορούν και προβλέπεται και ότι βγάζουν κάθε χρόνο ένα κονδύλι που έχει να κάνει με τη στείρωση, την αποπαρασίτωση και τη σίτιση των αδέσποτων. Το σίγουρο είναι ότι για το θέμα υπάρχει μια αντιπαράθεση μεταξύ φιλοζωικών οργανώσεων και Δήμων, δύο φορείς που αν δεν «τα βρουν», είναι σχεδόν βέβαιο ότι το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται στον ίδιο ή ακόμα και σε μεγαλύτερο βαθμό.
Οι νόμοι υπάρχουν αλλά δεν τηρούνται, λένε οι φιλόζωοι. Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα και κάποιοι που απάνθρωπα και ξεδιάντροπα, προτιμούν να δηλητηριάζουν τα ανυποψίαστα ζώα και έχουν καταγραφεί αρκετά τέτοια περιστατικά τα τελευταία χρόνια. Βασικό ρόλο στην καλύτερη διευθέτηση αυτού του προβλήματος μπορούν να παίξουν οι ίδιοι οι πολίτες, είτε βοηθώντας εθελοντικά, είτε τηρώντας κατά γράμμα όσα προβλέπονται σχετικά με τα ζώα συντροφιάς.

 

Δείτε την εκπομπή