«Εραστές της Τέχνης» στη Γη του Πέλοπα

Εμφανίσεις: 9782

«Παιδεύουμε τέχνας» σε αυτό μας το ταξίδι με τη «Γη του Πέλοπα». Ανεβαίνουμε στο θεατρικό σανίδι, λαμβάνουμε οδηγίες, μαθαίνουμε λόγια και ενσαρκώνουμε ρόλους!

Γινόμαστε και εμείς «ένας εραστής της τέχνης» αφού εν τέλει ο ηθοποιός είναι ψυχή, είναι μεράκι, είναι αγάπη και δεν καθορίζεται ως επαγγελματίας ή ως ερασιτέχνης…

Οι ηθοποιοί από το Θεατρικό Εργαστήρι της Κορίνθου και ο σκηνοθέτης τους μας δέχονται στις πρόβες τους.

Μας επιτρέπουν να Καταγράψουμε σκηνές από το έργο που προετοιμάζουν 5 βράδια την εβδομάδα, την “La Nona” του Ρομπέρτο Κόζα, μας χαρίζουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους στο περιθώριο της πρόβας προκειμένου να τους ρωτήσουμε για όλα εκείνα που τους ωθούν στο θέατρο, για όλα εκείνα που λαμβάνουν από το θέατρο, για όλα εκείνα που αφήνει το θέατρο στην ψυχή τους!

Ένα βράδυ του Σαββάτου λοιπόν, λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα ,όταν το φως στην ταμπέλα που γράφει «Θεατρικό εργαστήρι» άναψε, όταν η πόρτα με τα κάγκελα ξεκλείδωσε , κι αφού μας υποδέχτηκαν μορφές σπουδαίες ο Μάνος Κατράκης, ο Θανάσης Βέγγος, κατεβήκαμε τα 13 σκαλιά που οδηγούν στο υπόγειο του δημοτικού θεάτρου της Κορίνθου -σ έναν συμβολισμό ιδιαίτερα δυναμικό- ανακαλύψαμε και γίναμε κοινωνοί μιας πραγματικά σπουδαίας δουλειάς. Μέσα από τα μάτια μας, τα μάτια των ηθοποιών αλλά και του σκηνοθέτη, μέσα από το φακό της εκπομπής , ανακαλύψτε και εσείς μαζί μας!

Η εκπομπή προβάλλεται τηλεοπτικά το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Νοεμβρίου από το super tv. Αμέσως μετά θα είναι διαθέσιμη στο web της Rap Media.